Datos personales

Mi foto
treballador del sector de la banca, pare de família i fill de Reus. Hem creat el grup municipalista Ara Reus amb l'objectiu de fer un Reus millor i un Reus per a tothom. La teva opinió és molt important i es per això que et convidem a que participis d'aquest bloc i ens puguis enviar les teves inquietuds. Salut i Ara Reus

1 abr. 2011

Ara Reus proposa congelar l'IBI durant els propers 4 anys

L’IBI augmentarà un 4,63 % durant el 2011. 
El maquillatge econòmic del nostre ajuntament és fabulós. 

Per molt que l’actual govern municipal ens vulgui fer creure que l’aportació econòmica dels ciutadans de Reus s’ha reduït en el últims 4 anys, des d’Ara Reus diem que la realitat és tot el contrari. 

l'IBI té 2 valors: El coeficient i la base imposable. L'ajuntament només ha reduït un 0,02 del coeficient però el que no ens ha explicat és que la base imposable segueix augmentant.  Creixement que anul·la per complet la mínima davallada aplicada

Com a dada significativa: segons l’actual govern i amb els pressupostos municipals a la mà, per l’exercici 2011, hi ha previst un increment del 4,63% en els ingressos corresponents en el concepte del IBI (Impost de Bens Immobles).

El coeficient actual aplicat per l’ Ajuntament de Reus en l’ IBI és del 0,975, xifra que frega la màxima que li permet aplicar per llei que seria d’un 1,1. 

Com a referència comparativa amb altres ciutats tenim que la nostra veïna Tarragona aplica un 0,85 - Barcelona un 0,75 i una ciutat com Sant Cugat del Vallès que aplica un 0,56.

ARA REUS proposa congelar durant els propers 4 anys els impostos directes com és l’IBI.

Amb aquesta mesura aconseguim que els ciutadans de Reus no tinguin cap pujada en aquest impost directe el que suposarà un estalvi del 10% per la butxaca dels ciutadans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario