Datos personales

Mi foto
treballador del sector de la banca, pare de família i fill de Reus. Hem creat el grup municipalista Ara Reus amb l'objectiu de fer un Reus millor i un Reus per a tothom. La teva opinió és molt important i es per això que et convidem a que participis d'aquest bloc i ens puguis enviar les teves inquietuds. Salut i Ara Reus

22 mar 2011

A Reus de cada 100 persones només treballen 38

L’índex d’aturats a la ciutat de Reus segueix en augment i segons el informe emès pel propi ajuntament la xifra exacta de població activa de la nostra ciutat és de només 37.898 persones.



Sobre una població de 100.000 habitants la taxa d’aturats va augmentar gairebé un 4% en el transcurs de gener del 2011 assolint la insòlita xifra de 9.877 persones que no han tingut l’oportunitat d’entrar en el mercat laboral.
Aquesta dada es tradueix en que de cada 100 persones que viuen a Reus només 38 tenen treball i 10 estan en situació d’aturat. La resta de la població és el que es coneix com a “població no activa” que repercuteix  directament amb la cotització de les persones ocupades.

Amb aquestes dades no és cap secret si diem que Reus està al capdavant de la llista com una de les poblacions amb més desocupació de tota Catalunya i el que és més preocupant és que sembla que no se li posi una solució des de la nostra administració.


SOLUCIONS



ARA REUS entenen que el Tecnoparc no ha de ser l’única alternativa de desenvolupament i creació de nous llocs de treball.

Contra l’ Atur actual que patim a la nostra ciutat hem d’oferir beneficis fiscals a totes a aquelles indústries,
grans empreses, PYMES i autònoms que s’instal·lin al sòl industrial del nostre municipi amb la condició que contractin a persones residents i censats a Reus.

Ara Reus proposa entre altres:


  • La reducció d’impostos a totes aquelles empreses que la mitja de treballadors contractats durant el 2011 sigui igual o superior que la que s’hagi obtingut durant el 2010.
  • La bonificació per aquelles empreses que durant el 2011 tinguin una taxa inferior al 10% de treballadors amb contractes temporals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario